• Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston
  • Courtyard House, Alfriston

Courtyard House, Alfriston

Alfriston, Sussex

2022

We have extended and renovated this existing chalet bungalow to create a spacious, environmentally conscious, fully accessible dwelling. Two wings extend at the rear and create a sheltered south facing courtyard. The double height interior creates some stunning and dramatic spaces. One wing contains the master bedroom with en-suite and walk in wardrobe, while the other houses the kitchen and dining room. The existing garage footprint was made into another bedroom, shower room and utility. Beautiful larch cladding wraps around the building and will silver over time.

Our client was keen to make the house fully accessible. The flow of the interior and keeping everything on one level was key.  The driveway was also raised so our client can park right outside.